Schaakliga Oost-Vlaanderen

logo

Sponsors

dedenksportkampioen

Login Form

Beste deelnemer,  

Met spijt in het (schaak)hart moeten we melden dat het ovjk volgend weekend niet doorgaat. Door de nieuwe situatie en regels lijkt ons een veilig, vlot en tof toernooi niet mogelijk omwille van volgende redenen:

- de snelle stijging van het aantal besmettingen lijkt moeilijk te stoppen, elke bijdrage om deze pandemie tegen te gaan is nu nodig (sluiting caf├ęs, restaurants, ...). Het lijkt ons dan ook logisch dat wij ook onze bijdrage doen.

- een toernooi met max 40 personen aanwezig is nu de norm (misschien tegen volgende week nog lager). Rekening houdend met ouders, begeleiders, organisatoren en deelnemers is deze grens nipt om voor de jongere leeftijden een veilig en vlot toernooi te garanderen.

- ook dreigt er voor de organisatoren eventuele praktische problemen zoals weigering van de lokalen door de lokale overheden, extra nationale regels en afhakende vrijwilligers. Hierdoor is een voorbereiding niet optimaal, dit een basis is om een goede organisatie neer te zetten.   In samenspraak met de drie organisatoren werd dan ook beslist om het toernooien uit te stellen. Het toernooiconcept van drie locaties willen we graag behouden en als de situatie verbetert, gestabiliseerd en veiliger is zal er een tweede poging ondernomen worden om deze organisatie te doen. Voorlopig wachten we af, we zullen tussen midden november en eind november de situatie herbekijken. Indien mogelijk mikken we op een OVJK in de periode tussen 19 december 2020 - 28 februari 2021 (of eventueel later indien nodig).  

Als jullie graag nog eens tegen elkaar spelen, wil ik jullie uitnodigen voor mee te doen aan het online toernooi van het jeugdschaakcriterium Turnhout op Zaterdag 31 oktober 2020: https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage   Alvast bedankt voor jullie begrip. Hou het veilig en zorg voor elkaar.  

Met vriendelijke groeten,

Ward Jeugdleider,Liga Oost-Vlaanderen